KARNIVAL KESENIAN ISLAM

Satu karnival kesenian yang dinamakan Karnival Kesenian Islam (KasiH01) telah dilaksanakan pada 12 Oktober 2017, bertempat di UiTM Kampus Puncak Alam, UiTM Cawangan Selangor. Program yang julung kali diadakan ini bertujuan menghidup dan menyemarak kebudayaan dan kesenian Islam dikalangan mahasiwa dan mahasiswi. Dengan Penganjuran program seperti ini dapat mencungkil bakat yang terpendam dikalangan mahasiswa-

mahasiswi UiTM khususnya dari UiTM Cawangan Selangor. Diantara program yang terdapat didalamnya Tilawah Al-Quran, Pertandingan Nasyid dan Tulisan Khat. Bakat-bakat yang menyerlah dari kalangan mahasiswa dan mahasiswi akan dibawa ke peringkat yang lebih tinggi bagi mewakili Universiti Teknologi Mara. Inilah salah satu pentas yang diharap dapat  memberi ruang dan peluang kepada mahasiswa dan mahasiswi UCS untuk berhibur mengikut acuan yang dibenarkan agama.

Sila klik untuk lihat paparan

Gambar 1   Gambar 2   Gambar 3   Gambar 4   Gambar 5

Gambar 6  Gambar 7   Gambar 8   Gambar 9  Gambar 10